onsdag 22 januari 2020

Ö-lopp ...

Tre orienteringar avverkades under förra helgen på Madeira. Hög klass på arrangemangen som karta, banor och allt tävlingstekniskt. Förenkling av resultatrapportering genom liveresultat - fungerade perfekt!

Slås många gånger vid utlandstävlingar att man gör det enkelt utan att det för den skull inverkar på det sportsliga och orienteringsmässiga. Det är exempelvis enkelt att efteranmäla sig. Det kan man göra bara någon timma innan första start. Här hemma är det mera komplicerat och kräver oftast flera dagars framförhållning. Man kan egentligen undra varför. Det skapas oftast en festligt inramning kring prisutdelningar som leder till en värdig avslutning av arrangemanget.

Uppbyggnaden av själva arenan brukar gå riktigt snabbt. Någon timma innan start undrar man så där i förbigående: hur tusan ska dom hinna att fixa till detta? En obefogad farhåga visar det sig. När väl tävlingen ska börja är allt på plats. Man imponeras!




Genom åren har det blivit många öbesök med orientering. Undrar då och då vilket som varit mest utmanande. Var det Tasmanien, Taiwan, Sardinien, Cypern, Korsika, Sicilien, Madagaskar, Mauritius, Reunion, Kuba, Barbados, Trinidad-Tobago, Guadelope, Santa Lucia, Öland eller kanske Gotland? Svårt att säga, alla har sin speciella charm och så även Madeira.