torsdag 23 januari 2020

Veteranrace ...

Årets första veteranorientering har avverkats. Drygt 110 mer eller mindre ärrade gubbs och gumms mötte upp i klassiska orienteringsmarker runt Skatås i Göteborg. GMOK bjöd på kuperade och krävande banor ... som alltid. Förutsättningarna är goda så här års med barmark och bra sikt. En kontrast till höstarnas täta vegetation och svårframkomliga partier.


Eftersnacket handlade mycket om förestående orienteringsresor söderut, inte till Skåne utan till Sydeuropa. Det är många evenemang på gång och flertalet känner sig manade och utmanade - pensionärsgenerationen låter sig inte nöjas med träningsrace i hemmaterrängen!

Ett annat samtalsämne var naturligtvis läget på skadefronten. Särskilt frekvent just nu är uppenbarligen "gubbvader". Åtgärder och behandlingar finns det tretton av på dussinet. Hett just nu är massage plus ultraljudsterapi men även klassiska tåhävningar omnämns ofta. Ja, det mesta har man ju prövat men den omgång jag fick av husmassören Viola för tio dagar sedan ligger just nu högst upp på listan.