torsdag 30 januari 2020

Vadå långt ...

Karlavagnen med temat orientering i radions P4 fungerade som uppladdning inför dagens tripp till Rävlanda. Där genomfördes en veteranorientering med OK Orinto som arrangörer. Bilresan dit tar dryga halvannan timma. Synpunkter framkom om att det är "totalt vansinne" att åka så långt bara för att springa ett veteranrace. Har själv aldrig förstått eller begripit varför man tar till sådana kraftuttryck. I min värld kan man egentligen aldrig åka "för långt" för att orientera ... så är det bara och inget konstigt med det!

Carl-Henry Andersson var banläggare och då blir man aldrig besviken. Rejäla utmaningar i varierande och fysiskt krävande terräng. Det blev en härlig förmiddag i ett något kylslaget väder där några solstrålar bröt sig igenom det gråa täcket.

Som "projektledare" för den egna klubbens kartrevidering gjordes också en avstämining med Carl-Henry. Han har uppdraget att göra detta arbete som nu går in i sin slutfas. Ett arbete som påbörjades under maj-juni förra året. Det blir en högklassig karta som de tävlande kommer att möta på klubbens hösttävling.
Hemvägen var lika lång som ditvägen dock med ett avbrott för sen lunch på Sollebrunns värdshus. På menyn i en månad med "r" och på en torsdag handlade det naturligtvis om ärtsoppa med efterföljande pannkakor.