söndag 12 januari 2020

Inte roligt ...

Höger ben har drabbats av gubbvad. Den där äckliga smärtan som omöjliggör löpning. Detta trots noggrannhet med förebyggande tåhävningar och neoprenskydd. Landningen efter hoppet över vägdiket vid förra söndagens vinterace utlöste det hela. Alltså handlade det i dag om ett linkade löpsteg vid OK Gipens vinterrace i Lilla Edet. Det får bli fortsatt rehabilitering med diverse övningar och medikamenter. Under morgondagen ska även husmassören Viola ta itu med den trilskande vaden. 
I takt med stigande ålder kommer skadorna och smärtorna av varierande slag med jämna mellanrum. Man får inrikta sig på att vara "inbillningsfrisk" hävdar en jämnårig konkurrent. Så är det bara!

Omkring 130 deltagare mötte upp i det för årstiden behagliga vädret med 7-8 plusgrader och en sol som skymtade till då och då. Som vanligt var det masstart - ingen höjdare precis. Trots banor med gafflande "fjärilsbon" blir det ändå mycket följa-john-karaktär.
Vid hemkomsten fick tvättmaskinen träda i tjänst. Kläderna var rejält skitiga efter närkontakt med leriga ängar och surt underlag. Dobbskorna såg ännu värre ut och de kräver handtvätt - en skotvättsmaskin, om det nu finns någon sådan, står högt upp på önskelistan. Så, nu var det färdiggnällt för idag. 🤫