fredag 3 januari 2020

På hojen ...

Det har nog aldrig hänt förut - cykeltur precis i början på ett år. Nu bjöd inte gårdagen på optimala förhållanden. Graderna var 5-6 plus, himlen gråmulen ja nästan mörkgrå och vindarna var som vanligt påslagna i Vänersborg. Dock var det ingen snö eller is ... inte ens den minsta lilla iskristall syntes.

Det blev dryga 25 kilometer på omväxlande asfalt, grusvägar och lättframkomliga skogsstigar. Det blåste rejält över öppna gärden men inne i skogen var det lugnt, ja riktigt skönt. Ordramsan "skogen är den fattiges kappa" stämmer.




Konstaterade under färden att resterna från nyårsaftonen var många. Oj, vad mycket pappers- och plastrester det fanns efter raketer, bengaler och allt vad det heter. På många platser har det införts förbud mot allt för omfattande fyrverkerier. Undrar när det blir totalförbud överhuvudtaget. Det är inte bara nedskräpning som stör. Hundägarna i grannskapet var inte nådiga i sina kommentarer.


Efter halvannan timma i motvind, medvind, på asfalt och genom lera var cirkeln sluten. Ett lerigt fordon ställdes in i garaget. Turen kändes skön och uppiggande trots väderförhållandena. Hustrun bara ruskade på huvudet av oförståelse. Det blir sannolikt ytterligare någon tur i närtid. Prognoserna pekar mot fler milda dagar. I dagsläget behöver man inte heller ens fundera på om långfärdsgrillorna ska plockas fram.