söndag 15 januari 2023

Årspremiär …

Sedan många år tillbaka arrangeras varje söndag under årets två första månader VINTERRACE i orientering av klubbarna i Göta Älvdalen. Traditionen påbjuder att det ska vara gemensam start för alla klasser. Det brukar vara ett 100-tal löpare som ger sig av samtidigt. Därför blir det mycket av typen sällskapsresa och springa efter andras ryggar; inte så mycket orientering precis. Sedan några år tillbaka erbjuds också individuell start efter den gemensamma, ett alternativ som jag och några andra föredrar. Tycker inte det är så kul att springa på ett långt led och levandehåller kanske allt för mycket deviserna självvald väg i okänd mark och ensam strid mot markernas hinder.




Det var över en månad sedan vi sprang ett orienteringslopp. Snön har stökat till det på olika sätt. Men idag var det helt snöfritt i skogen sydost om Lilla Edet. Det var några plusgrader och regnet hängde i luften. Det hindrade inte alla löpsugna som kom till start varav ett knappt tiotal från den egna klubben.

Själv gjorde jag ett sololopp efter att startat några minuter efter jätteklungan. Kändes riktigt kul att dra till skogs igen trots mycket "pisk" av barnbarn #1 och #2. Detta på en bra och omväxlande bana signerad OK Gipen.