tisdag 3 januari 2023

Lärdom …

Vädret växlar i fjällvärlden. I förrgår sanslöst härligt med sol, blå himmel och allt det där. Igår dimma, sikt lika med noll och allt det där. Idag har meteorologerna utlovat det sanslöst härliga igen! Hoppas det stämmer och det hela långa dagen.

Noterbart är också frånvaron av liftköer. Vi kände på detta för några år sedan i Hafjell norr om Lillehammer. När jul och nyår var överstökat tömdes stugor, spår och pister på norrmän. Återstår då huvudsakligen svenskar och danskar. De är många men inte så många.




En vardagsrutin smyger sig in. Efter förmiddagspasset  väntar lunch och då belamras ingången med diverse utrustning i massupplagor. Avklädningsproceduren sträcker sig en bra bit från ingången av klädhögarna att döma.

Det är en gåta hur man till eftermiddagspasset, till allra största delen, har på sig de plagg man en gång var ägare till. Det gäller speciellt handbeklädnader typ vantar och handskar i olika material.




Nytt år och nya tabbar! Sex burkar med kolsyrad energidryck blev kvar i bilen efter att all packning plockats ur. Under natten sjönk graderna till 15-16 minus. Då fryser burkinnehållet för att senare expandera innan allt exploderar. Insidan av bilen blev rik på is- och snöpartiklar. Det var i och för sig inga problem men ... när termostatvärmen kommer smälter allt detta och övergår till smetig och kletig vätska ... överallt!




Efter alla besvärjelser och förbannelser var det bara att sätta igång med saneringsarbetet. Varmt vatten på tre trasor som sedan for fram och tillbaka på säten, lister och paneler ... not so  fun!!! Men ... nytt år och en ny lärdom ... I am still learning!




Dagens fototema var "ljus och mörker". Äldsta barnbarnet fotade sig själv och majoriteten ansåg att det var dagens bästa "shot".