torsdag 12 januari 2023

Sportdag …

Denna dag har präglats av sport, mycket sport och detta både i form av eget utövande som TV-koll. Det började i arla morgonstund med 1000 meter simning och en halvtimma i "bubblet". Vädret under förmiddagen visade sig vara hyggligt; inget regn, ingen blåst, fyra-fem plusgrader och all snö var borta. Det passade då utmärkt att ta årets första cykeltur och det blev två mil på asfalterade och grusade gång- och cykelvägar. Det kändes riktigt skönt!


Simning och cykling var uppvärmning inför damernas skidskytterace med hyggliga resultat i jämförelse med gårdagen då herrarna bottennappade. Noterade dock på TV-bilderna den totala snöbristen i Ruhpolding. Skidsporterna har det tufft nuförtiden i sydeuropa!

Beundrar skidskyttarna och deras lugn och avspändhet när de svarar på alla frågor efter målgång och detta speciellt när det gått lite halvknackigt. Erfarenhetsmässigt går det inte att vara i topp varenda tävlingshelg men de får ändå frågor som om det vore ett VM eller OS. Fotbolls- och hockeyspelare utsätts exempelvis sällan för samma intrikata och utmanande frågor när serieharvandet pågår.




Så började mörkret sakteliga smyga sig på och det lockade med ett gympass. Som omväxling till spinning blev det ett självkomponerat pass på löpbandet ackompanjerat av peppande låter i airpodsen. Kan naturligtvis inte låta bli att utnyttja möjligheterna som erbjuds på löpbandets display så idag programmerades bildskärmen till "löpning i alpin höstterräng på slingrande stigar med fina vyer". Det enda som saknades var orange-vita skärmar här och där!


Sportdagen avslutas senare ikväll med handbolls-VM och Sveriges första match där Brasilien står för motståndet.