onsdag 18 januari 2023

Kul …



Ytterligare en junior från den egna klubben ska kommande år studera på orienteringsgymnasium. Sedan tidigare studerar äldsta barnbarnet i Eksjö och till hösten börjar klubbkompisen Andrea i Göteborg: 


- Jag tycker att det ska bli spännande att få möjligheten att flytta till Göteborg för att få chansen att utvecklas i en bra miljö med väldigt duktiga tränare. Skolan är belägen i centrala Göteborg och är en stor idrottsskola, där jag kan välja mellan två skolor som ligger bredvid varandra. Vet inte ännu vilken av skolorna jag vill gå på och inte heller linje men det står mellan natur och teknik. Träningarna på skolan idag är tre morgonträningar med frukost på skolan men även en eftermiddagsträning. 


Så kul att denna möjlighet finns för de som vill satsa lite extra på sin idrott. Det är naturligtvis ett stort steg att flytta hemifrån i unga år men samtidigt "fostras" man att ta ansvar och egna initiativ. Tidigare årskullar brukar ofta se tillbaka på åren med mycket glädje och tillfredsställelse även om det inte blev någon elitkarriär på yppersta toppnivå.

Har också förstått att de kontakter och relationer man bygger upp under gymnasieåren levandehålls många, många år efter skolåren. Så bra!