fredag 20 januari 2023

Sportig torsdag igen …

Förra torsdagen präglades av mycket sport och detta dels i formen av utövande dels tittande. Gårdagen blev en upprepning.

Det började i tidig morgonstund med 40 bassänglängder som följdes av belöningen i form av en halvtimma i bubbelpoolen. Konstaterar att simning kräver mycket pannben om man ska stå ut. Det är inte precis jätteroligt.


Även en pensionär har nödvändiga vardagsbestyr och när dessa styrts upp väntade TV-koll av skidskytte och tjejernas sprintdistans. Detta blev en förberedelse och uppvärmning inför dagens andra utövandepass. Årets andra orientering väntade i skaraborgska Främmestad. 

Nattlöp stod på programmet och det var nio tappra själar som mötte upp vid idrottsplatsen Bergevi. Där välkomnades vi av Robert och Ingrid som var arrangörer och som lagt ner en hel del jobb på att fixa till en kul bana på knappa halvmilens längd.




Ett lätt snöfall började när det bar iväg från startpunkten. Terrängen var flack och huvudsakligen lättframkomlig. Dock var några åkrar täckta av vatten med tunt istäcke och liknade mer småsjöar. Tack vare strumpor av neopren var det inga problem att ta sig fram i issörjan. 

I huvudet spelades Veronica Maggios senaste låt Låt mig gå, låt mig gå, låt mig aldrig stilla stå ... när löpstegen bedarrade och helst ville vila.

När målet nåddes hade snöfallet bildat ett täcke och det kändes skönt att kunna byta om inomhus efter ett trots vintriga förhållanden kul nattlöp.


Väl hemma igen väntade en drabbning i handbolls-VM mellan Danmark och Kroatien. Wow,  vilken match med intensivt tempo, hög intensitet och spänning, spänning. Det var verkligen en höjdartillställning även om det inte var blågult på ena planhalvan.


Ytterligare en sporttorsdag var avverkad!