tisdag 24 januari 2023

På väg …

Idag bar det österut för att sedan dra åt söder och sedan åt väster. Målet är Costa Rica via Stockholm och Amsterdam. Det var några år sedan den senaste resan "overseas". 


Sedan ett knappt halvår tillbaka har resan varit på gång. Bakgrunden är härliga upplevelser för ett drygt decennium sedan. Då var vi på orienteringsresa i Mellanamerika och tillbringade ett antal dagar i Costa Rica. Vi gillade landet, atmosfären och folket och sa att någon gång ska vi återanvända. Dock handlar det inte om orientering den här gången utan om cykling och vandring. 

Under drygt två veckor ska vi åka tillsammans med en grupp under arrangemang av "Rosa Bussarna". Dock handlar det inte om "boende" på bussar eller tältning. Vi ska cykla och bussåka i landets nordvästra delar med San José som start och mål. Övernattning blir det på hotell och vandrarhem. Det blir en mix av cykling, vandring och närkontakt med Costa Ricas natur.

En titt i dagsprogrammet visar att det blir återbesök på några platser och vi ser framemot repriser för det var en del saker vi då inte hann kolla in och känna på.

Ska också bli skönt att komma till värmen, graderna lär vara omkring 25-30 och regnskurarna är få denna tid på året. Ska bli kul!