onsdag 25 januari 2023

Etapp 1 avklarad …

Första delen av flygresan till Costa Rica är avklarad. Nu är det väntan i Amsterdam innan direktflyget till San José som tar ungefär 11 timmar.

Passar på att läsa in diverse fakta om Costa Rica. I "Landguiden" som utges av Utrikespolitiska Institutet beskrivs landet så här: det är ett fredligt och relativt välmående undantag i det i övrigt instabila Centralamerika. Armén avskaffades 1949 och demokratin har sedan dess varit ohotad samtidigt som en välfärdsstat vuxit fram. Länge var landet en jordbruksekonomi med kaffe och bananer som viktigaste grödor. Numera dominerar elektronikvaror exporten. Costa Rica har ett väl utbyggt system av nationalparker och lockar många ekoturister.

Vi har också fått en första kontakt med övriga i gruppen vi reser tillsammans med. Totalt blir vi omkring 20 deltagare med reseguider. Medelåldern är runt 60+ och majoriteten är hurtfriska kvinnor.

Mycket stillasittande blir det och därför gäller det att vanka omkring i terminalen. Naturligtvis blir det en koll av det senaste i elektronikbutikerna. 🤪