fredag 21 juli 2023

Inget O-Ringen …

Dessa dagar drar många orienterare till O-Ringen i Åre. Men vi har valt att avstå trots att det varit ett "måste" i många, många år. En anledning är att vi på senare år fått nog med trängsel, köer, väntan och långa avstånd vilket kännetecknar arrangemanget. Speciellt detta år i Åre där det enligt uppgift blir speciellt utmanande och krångligt. Men ... man går miste om fem tävlingar.


Istället valde vi andra arrangemang denna sommar vilket vi inte ångrar. Veckorna norr om polcirkeln och dagarna i Halland och på Österlen har varit så händelserika och innehållsrika. Många orienteringar och mycket kolla-in samt mysig samvaro med barn, barnbarn och vänner. Vi har blivit sanslöst bortskämda med kanonväder så gott som varenda dag. Konstaterar detta när resväskorna packades upp. Det mesta har inte behövt komma till användning.




Just nu känns det som om man nästan är överladdad med intryck och avtryck. Fotoboken från trippen i norr låg i brevlådan när vi kom hem och vid den första genombläddringen insåg vi, upptäckte vi och förstod vi ... på riktigt ... att de två veckorna bjöd på otroligt mycket.


Nu ska vi följa O-Ringen på hemmaplan genom appar, Winsplits och Livelox och då konstatera vad vi går miste om. Äldsta barnfamiljen finns på plats men också några andra kompisar och klubbkompisar. Dock inte lika många som tidigare årgångar.