lördag 15 juli 2023

Tajt program …

Efter gårdagens konfirmationshögtid i Eksjö drog vi direkt åt sydväst för stopp någon mil öster om Halmstad. Där väntade första etappen av Hallands 3-dagars. Som tur var gällde  fri minutstart på denna inledning annars hade vi inte kunnat delta. Det blev sen kvällsstart denna underbart härliga sommarkväll.

På väg dit gick det bara inte att låta bli att reflektera över den fantastiskt fina konfirmationen vi varit med om; stämningsfullt, värdigt, glädje och en upplevelse. Konfirmandernas härliga känslor smittade av sig på oss som följde ceremonin och den gemensamma lunchen. Imorse publicerade barnbarn #2 detta inlägg på instagram:





Vi somnade snabbt när vi anlände till övernattningen i Simlångsdagen. Det gäller att fånga in nattens timmar då den andra etappen väntade tidigt denna förmiddag. Det blev två lopp på drygt 20 timmar.


Gårdagens terrängområde var överraskande fint; lättframkomligt och god sikt. Dagens tävling karaktäriserades av pinnigt och bushigt, så som det många gånger är i Halland.

Det blev inget längre eftersnack på arenan. VM i medeldistans väntade på SVT och det vill man inte gärna missa. Det började fint med guld och brons till damerna men sedan var det stolpe ut för de svenska herrarna. Summa summarum: inte en endaste medalj på de individuella distanserna.
Imorgon avslutas VM med stafetter. De svenska lagen nominerades för flera veckor sedan. Har aldrig förstått idén med denna typ av förhandsnomineringar. Det är så mycket som kan kullkasta laguppställningen: skador, dålig form och andra faktorer. Gissar dock att den svenska lagledningen ändrar den ursprungliga tanken till herrstafetten imorgon och frångår det tidigare beslutet.