måndag 17 juli 2023

Vingårdsbesök …

Denna morgon vaknade vi upp i det som en gång var Bil- och Skjutsstationen i Simrishamn, numera en synnerligen toppmodern villa. Över natten bodde vi själva här men om några timmar anländer yngsta barnfamiljen. 




Vi har cyklar med oss och vi har passat på att kolla omgivningarna, både utanför Simrishamn men också den härligt pittoreska stadskärnan. Många är turisterna som hyr hus och villor dessa semesterveckor.




I sydeuropa blir det oftast ett vingårdsbesök när vi reser runt. För första gången har nu detta hänt i Sverige. Vi besökte Nordic Sea Winery och passade på att äta lunch i den mycket speciella utställningshallen.




Detta får bli uppvärmning inför första etappen av Österlens trekvällarsorientering som avgörs några kilometer väster om Brösarp. Det handlar om kvällsarrangemang vilket är förträffligt om man också vill kolla in omgivningarna och sevärdheterna. Just nu är det marknad i Kivik men det lockade inte ... karuseller, spunnet socker, salustånd och lakritsremmar har vi genom åren fått nog av.