måndag 19 februari 2024

År läggs till år …

Kvicksilver, grundämnet Hg med atomnummer 80 och atomvikten 200,59, låter inte särskilt romantiskt, känslofyllt eller stämningsrikt . Presenter som föreslås när man har 47-årig bröllopsdag som alltså benämns "kvicksilverbröllop" är bland annat följande: 




Denna dag är det precis 47 år sedan hymens band knöts på lördagseftermiddagen i Mölndals kyrka.

Skogssporten var naturligtvis inblandad. En tidigare klubbkompis i OK Gipen, Annelie, jobbade på bank. En av arbetskompisarna var Nygårdstjejen Gunilla Österberg. När klubben hade årsfest i slutet på november 1975 bjöd Annelie med Gunilla. Några månader senare inledde hon sin orienteringskarriär och så blev det äktenskap. 

Mycket har hänt under 47 år. Massor av kontroller har passerats. Många resor runt om i världen. Boende i Lilla Edet, Tibro och Vänersborg. Jonas och Martin som hittat mysiga och driftiga tjejer och fyra barnbarn som är på hugget. Vilken tur att orientering finns och fanns som ledde till att jag "spikade" världens toppentjej!




Så var det uppvaktningen ... gummibåt - njaa ... filmen från 1986 - äähh ... katt - nix! ... surfkurs i England - tänkbart men skulle nog inte uppskattas ... och en kvicksilvertermometer går knappast att få tag i nuförtiden. Det får bli 🌹🥀🌹