onsdag 14 februari 2024

Snön satte stopp …



För några dagar sedan var tanken att under tisdagskvällen dra till Sjuntorp för deltagande i orienterarnas Nattcup, men ... det fortsatte att snöa och det var långt ifrån måttliga mängder. Barnbarn #2 ringde vid lunchtid och vi var rörande överens: vi skiter i det! Alltså blev det inget test av den nyinköpta pannlampan, den får bida sin tid.

Men det var ändå ett 10-tal från närområdet som valde att delta. Dock trist för arrangörerna som lagt ner tid och kraft på arrangemanget. 


Det blev istället alternativ träning för farfar och barnbarn. Den äldre unnade sig ett spinningpass på gymmet medan junioren planerade en löptur. Han har under det gångna året skjutit i höjden och löpstyrkan har utvecklats. Löpsteget är nu riktigt kraftfullt och långt ... han matchar snart storebrorsan!

Till hösten försvinner han från Vänersborg och detta till idrottsgymnasiet i Jönköping. Säkert kul och utvecklande för honom. Dock decimeras ungdomsgruppen på hemmaplan då några pluggar och tränar på annan ort. Nu blir det tre juniorer från den egna klubben som är "frånvarande" och det kommer sannolikt sätta sina spår.