måndag 5 februari 2024

Välgörande …

Vinterracets nästsista omgång avgjordes under söndagen i de centrala delarna av Ljungskile. Över hundra löpare mötte upp och kämpade på i uppförsbackar och över gräsytor. Banorna var mycket löpbetonade och lagda utifrån premissen att det skulle vara snörikt denna söndag... men så var det inte.

Utgångspunkten var Skarsjövallen, Ljungskile SK:s hemmaarena. Den har haft olika namn genom åren; H.A. Bygg Arena, Starke Arvid Arena och Markbygg Arena och detta beroende på vem som sponsrat. 2020 spelade Ljungskile SK i Superettan men numera är det Ettan Södra som gäller.


Eftersnacket i LSK:s klubblokal kretsade naturligtvis kring skadeläget på olika fronter och funderingar om vårsäsongen som kör igång i början på mars. Alltså precis samma spörsmål som alltid avhandlas vid ett Vinterrace i februari månad ... the same procedure as every year!




Denna helg var skid- och skidskyttefri ... inga tävlingar att kolla in via TV:n som annars är brukligt under vintermånadernas helger. Istället blev det tillredning av kommande veckas utbud av chiapudding, oatmeal och ingefärashots. Produkter som intas varje frukost med antagandet och uppfattningen att det ska vara nyttigt och hälsosamt på något sätt. Några tydliga vetenskapliga belägg för detta finns inte men man ska inte underskatta placeboeffekten. Därför är det bara att slicka i sig sörjan och skölja ner det hela med den syrliga och diskvattenfärgade shoten.