tisdag 6 februari 2024

Usch, vitt igen …

Efter gårdagskvällens spinningpass inomhus lockade det med en tur på mtb:n utomhus under sen förmiddag. Visserligen var det några minusgrader men vägar och gångstråk var torra och det har varit snö- och isfritt några dagar. 

Extra varma och vindskyddande kläder togs på och så bar det iväg. Härligt, härligt var det men ... när det bar hemåt igen började små små snökorn falla. Förträngde snabbt tankarna om att det var snö på gång. Men halvannan kilometer senare var det ingen tvekan, ett rejält snöfall strök fram över nejden och snabbt blev barmarken snötäckt ... inte så kul!

Trodde, hoppades och önskade för några dagar sedan att vintern skulle vara över och såg framför mig en tidig vår med mycket värme och sol men så blir det tydligen inte ... bara att gilla läget!




Ska trösta mig ikväll med ett pass på gymmets löpband. Väljer det rörliga underlaget med en TV-skärm där man själv kan välja vilken vy och terräng man springer i typ backig landsväg, slingrig alpstig eller kalfjäll i sommarskrud. Vid närmare eftertanke blir det nog en tur genom skir bokskog utan en enda snöfläck och absolut inte en endaste liten snöflinga i sikte.