lördag 17 februari 2024

Spännande värre …

Idag var det en sanslöst häftig eftermiddag framför televisionen. Efter förmiddagens utevistelse i härligt solskensväder väntade stafetterna i skidskyttarnas VM. De blågula har inkasserat mycket tvivel och undergångstankar efter de inledande medaljfattiga dagarna. Den tidigare förbundskaptenen Wolfgang Pichler satt exempelvis igår i TV:s expertsoffa och klankade ner på det mesta. Han hade egentligen inte något till övers för någon. 


Åkarna hade naturligtvis revanschtankar och fick också revansch genom silver för tjejerna och guld för killarna. Oj, så sanslöst det var att följa slutsträckan för herrarna ... så spännande ... så dramatiskt ... så häftigt! Antar att guldet smakade alldeles extra gott!




Undrar naturligtvis så där i förbigående vad Wolfgang Pichler tänkte och tyckte. Igår gav han det svenska laget och dess ledning rådet att gå ut och ta en öl ... det brukar vara bra när man ställt till det, klantat sig och vill svälja förtreten. Vet inte om de blågula följde rådet men om Wolfgang nu lever som han lär sitter han ikväll och intar inte bara en öl, det brukar ju vara bra när man ställt till det, klantat sig och vill svälja förtreten.


Imorgon avslutas VM:et med masstarter men det blir förmodligen ingen TV-koll ... när det är barmark måste man ta tillvara alla tillfällen när det bjuds på orientering. I Göteborg arrangeras Vinterrace med omkring 150 startande inklusive två från Vänersborgs SK.