fredag 9 februari 2024

FINAO …

Med förhoppningar om ett nästan snöfritt Ruddalen i Göteborg rattade vi under tidig förmiddagstimma igår söderut. Men, men ... ju mer vi närmade oss desto mer blev vi varse att det hade snöat rejält under natten som gått. Gatorna var snömoddiga och terrängen vitklädd. Shit, shit ... nu blir det löp i snö ... inte så kul! Men solen visade sig från en blå himmel, luften var krispig och löpvädret kunde klassas som toppen. 




Som vanligt svåra och utmanande banor i den kuperade och detaljrika terrängen. Dock gjorde jag en dundertabbe; läste fel på kartan och hoppade över en kontroll. Funderade på att bryta loppet men så dök FINAO-ramsan upp i skallen ... Failure Is Not An Option. Stötte på utttycket för snart 10 år sedan då vi hälsade på yngsta sonen som jobbade i Houston, Texas. Vi kollade då in allt intressant om månlandningar på Space Center och uttrycket var något av ett mantra ... att misslyckas är inget alternativ!

Att bryta loppet var alltså inget alternativ så det var bara att vända tillbaka och göra om. Det tog naturligtvis extra tid men väl i mål kändes det bättre än att det i resultatlistan skulle stå "Utgått".