söndag 25 februari 2024

Kuperat och lerigt …

Terrängbeskrivning: Skog. God sikt och framkomlighet, måttlig kupering. 


Det lät trevligt och när det inte fanns någon orientering i närområdet drog vi under tidig förmiddag till Mölndal och ÖIS-gården där start och mål var förlagt på veckans Vintercup. Närmare 200 startande mötte upp i det tregradiga och fuktiga vädret.

Terrängbeskrivningen inbjöd till att springa en längre bana än brukligt men ... allt är relativt och det är inte alltid så att orden beskriver hur det egentligen är. Skog ... javisst, god sikt ... jodå, god framkomlighet ... njaa, måttlig kupering ... nej, nej!




Det var betydligt tuffare och slitsammare än förväntat. Mängden lera på stigar och stråk var också avsevärt mer än förväntat. Kroppen fick sig en rejäl genomkörare. Glad, mycket glad för att vi inte hade tagit med oss några nybörjare eller de yngre barnbarnen!


Dosen av rejäla branter, stup och stenblock uppfylldes med råge idag och därför är längtan så stor till tävlingspremiären nästa helg söder om Åhus: snabblöpt strandskogsterräng med inslag av sanddyner. Bitvis mycket detaljerad kurvbild. Området lämpar sig utmärkt för medeldistans med intensiv orientering. Kuperingen är svag till måttlig. Obefintligt med branter och steniga partier.