söndag 11 februari 2024

Nytt ljus …

Omkring 100 löpare mötte upp idag på Vinterracets finaletapp. Den egna klubben arrangerade men varken jag eller Gunilla var involverade utan vi kunde helt gå in för det egna tävlandet. Gårdagens isvinterförhållanden var borta, idag var det bara någon minusgrad och ett halvdecimeterhögt snötäcke i Ursandsskogen nordväst om Vänersborg. 




Juniorerna Edvin och Johan hade lagt härligt utmanande och kul banor. Det underströks genom alla positiva kommentarer i duschen och bastun efter loppet. Lika många positiva kommentarer fälldes över "gofikat" som stod till buds. 




Traditionsenligt fanns också försäljaren SM-sport på plats och flertalet passade på att investera i utrustning inför kommande tävlingssäsong. Så också jag. Min omkring 15 år gamla åldersstigna pannlampa har nu degraderats till reservförrådet. Den fungerar fortfarande men ljusstyrkan och olika funktioner tillhör det förgångna enligt barnbarn och andra initierade. Ska bli spännande att testa den nya kommande tisdagskväll om nu inte snömassorna vräker ner. Prognoserna är tyvärr illavarslande. Planen är dock att en deltävling i närområdets Nattcup ska avgöras i Sjuntorp några mil sydost om Vänersborg.


Det blir ingen mer fysisk aktivitet denna dag. Istället blir det några timmar framför TV:n för koll på skidskytte-VM samt längdlöparnas uppgörelser i Canmore, Kanada. Var där en höstvecka för några decennier sedan och drar mig till minnes hur sanslöst vackert det var när växtligheten antog höstskrud.