tisdag 14 maj 2019

Från Dundee till Ramsvik ...

Åren går ... idag är det hela 69 år sedan man slog upp de blå ögonen på Dundee Missionssjukhus i Sydafrika. 
Idag tillbringades ett antal timmar på Ramsvikslandet tillsammans med kära hustrun i strålande solsken och blå himmel fast västerhavet hedrades inte med årets premiärdopp ... fortfarande alldeles för friskt = iskallt!



Ramsvikslandet kallas "Klippornas rike". Den röda bohusgraniten blandas med andra, yngre bergarter. Det finns rikligt med spår av inlandsisen i form av glaciala skulpturer som rundhällar, jättegrytor, isräfflor och skärtråg. Verkligen ett kul område att traska omkring i. 

Födelsedagshälsningarna via olika sociala medier blir fler och fler för varje år som går. Så även denna dag. I arla morgonstund plingade det åtskilliga gånger i mobilen. Nu beror inte detta på nya vänner eller fler vänner. Istället handlar det om olika affärskedjor som grattar, uppvaktar och vill fira. Naturligtvis passar dessa på att komma med erbjudanden av olika slag och rabatter med olika procentsatser. Så vill man ha många uppvaktningar på sin högtidsdag så är det bara att vara köptrogen och bli medlem i kundklubbar och allt vad det heter.

Det enda som saknades denna 14:e maj var en orienteringstävling ... 😂