onsdag 15 maj 2019

WOD ...

Under tiden 15-21 maj arrangeras World Orienteering Day runt om i världen! Med gemensamma krafter är ambitionen att sprida sporten till fler individer och nationer genom ökad synlighet. World Orienteering Day är i själva verket en vecka. Alla aktiviteter mellan den 15 maj och 21 maj, registreras som en World Orienteering Day-aktivitet. 




World Orienteering Day är ett initiativ från Internationella Orienteringsförbundet och har funnits sedan 2016. Genom åren har det noterats 889 986 deltagare. 2018 engagerade de svenska föreningarna tillsammans 26 778 personer runtom i landet.


I Sverige görs satsningar huvudsakligen i skolor men naturligtvis kan alla träningsorienteringar, veteranrace och andra orienteringsrelaterade aktiviteter registreras. Deltog idag i onsdagarnas sedvanliga veteranrace men har dålig koll på om arrangörerna anmäler evenemanget.


Det finns många olika saker som uppmärksammas genom att de "tilldelas" en dag. Vet inte hur stor uppmärksamhet som skapas och vad effekten blir. Gissar att det huvudsakligen blir en form av manifestation bland dem och för dem som redan är berörda och involverade. Dock är World Orienteering Day en bra grej och framförallt  i länder där orienteringssporten ännu inte är så utvecklad.