torsdag 2 maj 2019

Inget fegande ...

Regnet piskade mot sovrumsfönstret, termometern visade på +3 och det blåste vänernordan. Tanken flög igenom skallen ... ska veteranracet skippas idag? Halvannan timma senare passerades först Vargön, sedan infarten till Grästorp och så var det bara några raksträckor kvar till Lidköping. Där väntade arrangörerna som denna dag bjöd på mycket flack terräng med en hel del bushiga områden.



Kontrollerna var många och det gällde verkligen att vara stenhård med att hålla kompassriktningen. De gropar och höjder som fanns i terrängen var små, mycket små. Fem olika banor med olika sträckningar stod till buds och de omkring 130 deltagarna sprang kors och tvärs i den lilla skogen. Det gällde verkligen att inte snegla på andra och dras med i fel riktning.
Det ruskiga morgonvädret ändrade karaktär och när det var start bröt solen igenom det tjocka molntäcket. Graderna steg, himlen blev blå, superställströjan åkte av och löpvädret kändes verkligen bra.
Det kändes också bra med fikat i solskenet och trevligt eftersnack med gamla klubbkompisar från Tibro. På tapeten denna dag var åsikter och synpunkter om den nya kartnormen som nu lanseras på bred front.