söndag 19 maj 2019

Mästerskapssprint ...

Den gångna natten var inte sömntimmarna många. Eurovisionfinalen höll på länge och man segade på omröstningen. Dock var det en bra show med Madonna som gästartist. Spännande var det också då Sverige och John Lundvik fanns med i den absoluta toppen. Dock blev det till slut bara en sjätte plats.
Det blev ingen sovmorgon eftersom det var DM-sprint på gång och färden ställdes till Falköping. Där väntade en spektakulär tävling vid Motorstadion - en tuff och mycket orienteringskrävande sprintdistans. Det gällde verkligen att vara totalfokuserad samtidigt som det gällde att hålla fart. 

Över 700 startande mötte upp i det gamla stenbrottet och solen värmde på. Det handlade om grader mellan 20 och 25 och det kändes som en het sommardag. Det var snustorrt och dammigt!
Det blev ett bra löp, utan några misstag, tack vare mycket skärpa och noggrannhet. Fjolårets DM-seger försvarades och ytterligare ett DM-tecken fick följa med hem till Vänersborg.
Efter några timmars vila blev det ännu en tävling i samma område. Det handlade om sprintstafett med två löpare i varje lag som vardera springer två sträckor. Mer om detta i morgondagens blogginlägg.