lördag 25 maj 2019

Stöllaröck ...

Vet inte om dagens utflykt ska sorteras in under dagens bloggrubrik. Dock hävdar äldste sonen detta med besked. Vad handlade det då om?


Jo, denna eftermiddag var det öppna Skaraborgsmästerskap i sprintorientering och det hela gick av stapeln i Tidaholm. Det är en bit dit, ungefär 90 minuter enkel väg. 
Lockropen handlade om kul sprint, varierande terräng och nyritad karta; bostadsområde, skolområde, parkmiljö och skogsmark. Framkomlighet god, kupering bitvis måttlig. Nyritad karta i Skala 1:3 000 och sprintnorm. Ekvidistans 5 meter.

Vi lämnade ett soligt och 18 grader varmt Vänersborg med lätt klädsel och bara det absolut nödvändigaste i sportbagen. Vi såg framför oss en skön eftermiddag och tidig kväll i gränslandet mellan vackra Falbygden och Hökensås.

Ju mer vi närmade oss målet desto molnigare blev det. Molnen antog blåsvart färg och en stund senare tokregnade det. Dock droppade det mindre för en stund när vi parkerade vid arenan men efter en stund tilltog regnandet igen. 
Nåväl, regn står man ut med. Så bar det iväg på banans inledande sträckor i bostadsbebyggelse. Det var ganska lätt, typisk sprintkaraktär. Efter en stund bar det uppför och in på den skogsbeklädda sluttningen på Hellidsberget. Det var inte bara terrängen som förändrades utan också kartstandarden. Nu handlade det inte längre om en detaljerad och exakt sprintkarta utan en schematisk variant. Detaljer saknades, framkomligheten varierade vilket inte framgick och plötsligt kändes det riktigt slumpartad. Några förargliga tidsförluster noterades och väl i mål kändes det inte så kul.
Regnet hade gjort ett litet uppehåll men så öppnade sig himmelens portar igen. Rusning till bilen och snart bar det västerut igen. Hungern stillades på en pizzeria i Falköping och halvannan timma senare var vi åter i Vänersborg. Vi kunde inte låta bli att skratta åt dagens "nitlott" och visst var det ett stöllaröck.😂