onsdag 29 maj 2019

Tätt på given ...

Under tisdagskvällen tillbringades några timmar i Västerlandaskogen söder om Lilla Edet. På programmet den andra etappen av OK Gipens 5-dagars-på-hemmaplan - en serietävling i orientering. Start och mål var förlagt till en övergiven grusgrop mitt i stora skogen. Kul och utmanande banor bjöd arrangörerna på. Det som inte var lika  kul var det kylslagna vädret. Usch, så det blåste denna soliga kväll. Det var verkligen skönt att komma hem och ställa sig i varma duschen en lång stund.


Under onsdagsförmiddagen var det dax igen. Nu ställdes kosan till Stenungsund för veteranrace. Soligt och blå himmel men blåsigt, blåsigt och kyligt, kyligt. Hua så mycket vindarna har legat i denna vår. 
Dock fixade Stenungsunds OK varma duschar efter loppet i ortens toppmoderna sportarena. Terrängen var kuperad, kartan så där men banorna helt OK. Ett knappt 100-tal veteraner mötte upp och det är idel kända ansikten. Efter loppet samma rutiner som vanligt och sannolikt samma repliker om terräng, karta och banor. En given samtalspunkt är naturligtvis uppdatering om skadeläget samt tankar om kommande tävlingar. På agendan står två orienteringar i den bohuslänska skärgården dels på Marstrand och dels på Käringön. Det blir spännande miljöer med kala klippor, snåriga buskage och karga landskap. Orienterande pensionärer har fullt upp!