måndag 20 maj 2019

Sprintstrul ...

Några timmar efter gårdagens DM-sprint väntade sprintstafett. Det var några timmars vila mellan loppen och tiden ägnades åt återhämtning och uppladdning på olika sätt.

Sprintstafetten är en tvåmannatävling där varje löpare i laget springer två sträckor. Upplägget handlar om korta sträckor med löptider omkring 10 minuter och banorna är relativt lätta. Snabbt och intensivt är konceptet.




Tyvärr strulade det för arrangörerna. Datasystemet falerade och man kunde inte presentera en slutgiltig prislista. Därför blev det ingen prisutdelning efter en heldag med kul orientering, spännande dueller, kanonväder och härlig samvaro. Senare i veckan lär resultaten bli officiella men innan dess måste arrangörerna tillbringa ett antal timmar framför dataskärmen och reda ut tids- och målregistreringar. 

Stackars arrangörer och jag förstår att det kan strula. Sprintstafett med sitt speciella upplägg utmanar både funktionärer och teknik. Felrisken är stor och detta accentueras om löpare inte följer anvisningar och rutiner.