torsdag 9 maj 2019

Tufft klimat ...

Vädret är ingen höjdare i Vänersborg dessa dagar. Kallt, blåsigt, regn, enstaka grader och mycket omväxlande. Dock verkar det bättre än "klimatet" i riksdagen. Har lyssnat på och hört kommentarer från den så kallade EU-debatten. Oj, vad man smäller på varandra. Det hör till viss del hemma i en valdebatt men övertrampen är emellanåt riktigt grova.



Noterar att retoriken och replikerna mer tycks handla om att anklaga varandra för att tillhöra den ena eller andra "ismen". Man strävar efter att placera in varandra i olika politiska riktningar och strömningar. Många gånger görs detta med mycket liten eftertanke och ytliga analyser.
Sakfrågorna hamnar på undantag och när de väl lyfts fram är det en bred flora av förslag, åtgärder, intentioner, tyckanden och företrädarnas hjärtefrågor. Det är inte helt lätt att som väljare sortera alla utspel. Än svårare blir det att tratta ner allt till ett parti eller en specifik kandidat.

Drygt två veckor återstår innan valet och det är bara att hoppas att debattklimatet blir bättre ... och att vädret så snart som möjligt blir bättre.