onsdag 18 mars 2020

Hopp ...

Idag har det blivit 30-35 kilometer på cykelsadeln och detta fördelat på en förmiddagsetapp och en sen eftermiddagstur. Trots det kyliga vädret blev det ändå härliga turer vilket jag och hustrun var rörande överens om. Coronaepidemin förändrar naturligtvis även pensionärstillvaron en del fast naturligvis inte på långa vägar så som för många yngre och yrkesaktiva. Vi är noga med att följa de riktlinjer och råd myndigheterna ger ... alltså att minimera möten och umgänge med andra. Det blir exempelvis inga besök hos svärmor och vi har helt avstått från de annars nästan dagliga gymbesöken. 

Men som framgått handlar det inte om innesittande och stillasittande. Löpning, skogspromenader eller turer på cykeln passar riktigt bra och är nödvändiga!




Med smartphonen eller paddan i handen är det också så praktiskt och enkelt att umgås via bild och ljud. Utbudet är också så stort vad gäller film, musik, poddar och allt vad det heter.

Men självklart finns en oro där för hur det ska bli och framförallt för vilken framtid barnbarnen kommer att möta. Men hoppet är naturligtvis stort att skickliga forskare kommer att hitta coronas motmedel och att skickliga politiker kommer hantera samhällsapparaten.