måndag 23 mars 2020

KKK ...

Gårdagen var härligt solig men plusgraderna kunde räknas på ena handens fingrar. Yngste sonen fyllde 40. Portugalresan var inställd och han förväntade sig en dag i lugnets tecken med familjen. Men så blev det inte. Vi överraskade honom med en "friluftsdag" som innehöll aktiviteter utomhus och tillsammans med den allra närmaste familjekretsen. Vädergudarna var som sagt snälla denna dag och det var bara så behagligt att fika i det fria och njuta av "catering" från den lokala livsmedelsbutiken.



Vi testade honom med olika fysiska aktiviteter och även tankekluriga saker. Han klarade proven och är nu mogen att ta steget in i 40+. Ett av inslagen handlade om ombyte och kan lyckades på knappa två minuter rigga om till sjörövardräkt. Dock var han inte lika skicklig på att hålla masken, att inte dra på smilbanden eller skratta till. Alvin överraskade sin far och oss andra genom att säga en mening enbart med ord som började på "K".  Han sa: kan kaninen knulla? Det blev omedelbart ett gapskratt!



Timmarna gick snabbt, solen började gå ner och vi bröt den lite annorlunda födelsedagsfesten. En fest som förhoppningsvis blir ett kul minne i ett tidevarv som annars andas oro och olust.