torsdag 5 mars 2020

Nästan brutalt ...

Det bjöds på en rejält tuff bana på dagens veteranrace nästan mitt i Göteborg. Änggårdsbergen är kuperade. Ekvidistansen är verkligen fem meter. Dessutom var kontroller och sträckningar riktigt utmanande. Själv ägnade jag lång tid åt att hitta första kontrollen. Den var rejält gömd i ett tätt enebuskasnår. Vägen upp för bergshällen strax innan kontrollen var inte heller den lättaste. Till råga på allt var det rejält halt på grund av den senaste tidens nederbörd. Den knappt fyra kilometer långa banan tog nästan en timma att genomföra.



Vid eftersnacket över fikakoppen konstaterade vi trots allt att både fysiken, orienteringstekniken och psyket utsattes för förhoppningsvis härdande utmaningar denna lite kylslagna ”fössta tossdan i mass” för att citera en med småländsk påbrå.
Kommande helg smäller tävlingssäsongen igång med Hallandspremiären strax nordväst om Halmstad. Där väntar en terräng som blir en rejäl kontrast till dagens: kustterräng med skogspartier av varierande karaktär och detaljrikedom. Övervägande mycket god framkomlighet och svag kupering.