tisdag 10 mars 2020

Usch, usch ...



Coronavirusets spridning runt om i världen ställer verkligen till det. Det som man läst om i romaner och sett på bioduken har plötsligt blivit en mycket påtaglig verklighet. Konsekvenserna är både stora som små. Träffade under helgen några orienteringsvänner som var klart bekymrade. Vad ska det bli av alla resor till sydligare breddgrader de närmaste veckorna? Ett klart besked kom från Italien där MOC (Medelhavsmästerskapen) årligen arrangeras denna tid på året: INSTÄLLT!

Under många år har vi rest till detta evenemang men vi valde att avstå från årets arrangemang redan för något halvår sedan. Men oj så trist för alla som bokat in sig. Nu blir det ett alternativt arrangemang i Grekland och på Balkan ... om nu inte epidemin eskalerar och tar fart även där.

Vad jag uppsnappade är farhågan/rädslan inte så stor för att man ska bli smittad utan mera om kommunikationerna typ flyg kommer att fungera. Dessutom känns det förmodligen inte så roligt att åka runt till olika platser där det råder restriktioner av olika slag. Det är inga lätta  beslut som måste fattas! Usch så trist och det är bara att hoppas att alla åtgärder som initieras runt om i världen och Europa leder till att det hela ebbar ut.