tisdag 17 mars 2020

Livslust ...

Man blir något matt men också mätt på att följa olika medier dessa dagar. Det råder knappast någon brist på information om coronaviruset. Frågan är dock vad som är rätt och vederhäftigt. Det är upplagt för villrådighet även om det finns en gemensam nämnare för alla upprop och påbud: minimera de sociala kontakterna! 




Därför är det bara så skönt att ha möjligheten att dra till skogs. Detta trots att vädret är grått, pissigt, blåsigt och kallt. Idag handlade det om utsättning av kontroller till en kommande orienteringsaktivitet. Man är bara så glad över orienteringens karaktär som bedrivs utomhus, är individuell och kan utövas dygnet runt. Kartor med banor kan laddas ner från internet och risken att möta "corona" är minimal. 

Ser också att det just nu är extra viktigt att erbjuda aktiviteter när så mycket stängs ned. Detta gäller inte minst för ungdomar för det är lätt att dras in i håglöshet, apati och likgiltighet. Därför får det bli både en uppmaning och utmaning till oss veteraner och gamlingar att fixa till alternativa arrangemang när vanliga tävlingar ställs in på löpande band. Nu är detta inte någon större uppoffring för precis som det står i skogssportens devis är skogen och naturen källan för livslust och levnadskraft!