lördag 14 mars 2020

Om tillit ...

Vem ska man tro på och vem ska man lita på? Inte helt lätt när man kollar av tidningarnas löpsedlar. Två helt olika budskap skriks ut och bägge verkar vederhäftiga.

Naturligtvis är det väldigt svårt att veta vad som är rätt eller fel. Det lär väl visa sig så småningom ... efterklokheten är ju den exakta vetenskapen!
Nåväl, vem ska man då luta sig mot. Själv känner jag stort förtroende för ansvariga myndigheter. Jag tror faktiskt, eller rättare sagt, är övertygad om att det är kloka, insiktsfulla, sakkunniga och omdömesgilla personer i ledningarna.
Dessutom tror jag att man måste ha ett stort egensvar och självdisciplin. Om nu uppmaningen är att agera på det ena eller andra sättet så är det bara att rätta in sig i ledet även om det smärtar och blir krångligt för en själv. Man kan inte och ska inte göra eftergifter  eller undantag även om det handlar om nära kompisar, släktingar eller klubbkamrater.

Som orienterare tror jag det är viktigt att hålla igång och erbjuda alternativ för alla som just nu skulle vara fullt igång med tävlingsverksamheten. Det gäller inte minst ungdomsgenerationen som annars skulle klättra på väggarna (det gäller också för gammgubbar hävdar hustrun). I den egna klubben har vi dammat av en gammal aktivitet - Veckans bana! 



Förhoppningsvis ska det bara vara aktuellt några veckor ...