onsdag 1 april 2020

Annorlunda premiär ...

Under normala förhållanden skulle det idag ha varit årspremiär för Trestadsklubbarnas veteranrace. Men denna onsdag blev det en annorlunda upptakt. Visst fanns det tre banor fast inga "gemensamma" aktiviteter typ fika och eftersnack. Uppmaningen var också att man inte nödvändigtvis skulle komma dit på förmiddagen denna dag utan välja någon av de kommande sju dagarna då banorna är tillgängliga. Vidare fick var och en ladda ner och skriva ut sin egen karta med bana. Kontrollerna hade inga SI-enheter och eventuell tidtagning fick var och en fixa själv.




Jag och Gunilla drog dock till Norra Fjället denna premiärdag och på parkeringen fanns ytterligare sju-åtta bilar. I skogen såg man och hörde några andra och det blev en hejhälsning på behörigt avstånd. Väl i mål blev det ett snabbt ombyte till torra kläder i det kylslagna vädret innan det bar hemåt igen.

Arrangörerna Ljungskile FK bjöd på bra banor i vildmarksterrängen öster om samhället. Terrängen är denna tid på året inte så bushig och sikten är god ... alltså perfekta förhållanden. Eftersnacket får dock ersättas med att var och själv begrundar vägval och löptider och/eller kollar in utfallet på Livelox. 


Förhoppningsvis blir det en fortsättning under vårmånaderna med ett motsvarande upplägg bland övriga klubbar som arrangerar dessa veterantävlingar. Den kära skogssporten passar ju så utomordentligt bra i dessa tider genom att man är utomhus och man behöver inte vara i närkontakt med andra.