söndag 12 april 2020

Påsksprint ...

Mitt på påskaftonsdagen vankades sprintorientering - en etapp i Vänersborgs SK:s "Påskpaket". Start- och målplatsen låg öde enligt alla coronarestriktioner. Men med kartan i handen och gps-klockan rullande kändes det precis som en "vanlig" sprinttävling.




Efter en knapp halvtimmas löpning hade banan med sina 28 kontroller klarats av. Det var en högklassig bana med många kluriga vägval. Många villor och radhus passerades och "publiken" var fullt sysselsatt med att kratta gräsmattor och rensa bort ogräs i sina odlingar. Kidsen tog sina första hopp på studsmattorna som överlevt på ett bra sätt denna vinter tack vare bristen på snö och is.

Väl i mål var det bara att begrunda loppet i väntan på att hustrun skulle komma i mål. Det blev ett snabbt uppbrott vilket är ovanligt. Vi brukar tillhöra den skara som dröjer sig kvar länge på tävlingscentrat efter en tävling. 


Som vanligt efter genomfört lopp laddades GPS-spåret upp på Livelox för analys, eftertanke och reflektion. Dessutom spanades barnbarnens eskapader in. De valde denna förmiddag att springa Påskmedeln som avgjordes i en annan del av Vänerstaden.