måndag 20 april 2020

Tajt program ...

2011 arrangerade den egna klubben SM-stafetten i orientering. Detta i ett område strax söder om Vänersborg. Igår avverkades Veckans bana i terrängen där kampen avgjordes om SM-medaljerna. Det var några år sedan jag senast sprang i den skogen. Denna tid på året är terrängen där bara så bra. Det är inte en massa ris och bush som förhindrar framfarten. Dessutom är sikten god. Naturligtvis blir det lite lättare orienteringstekniskt men hellre det än "bushfighting". 




Det har varit mycket orientering under helgen - som vanligt! Kommande vecka har klubben ansvaret för SAKO-klubbarnas gemensamma träningsbanor. För att tillgodose alla kategorier av orienterare har ett 40-tal kontroller placerats ut. Ett jobb som vi gjort tillsammans med klubbkompisarna Tommy och Robert. Nu är det bara att hoppas att ingen river ner kontroller eller på annat sätt sabbar arrangemanget. Väderprognosen pekar på härligt och varmt vårväder så det lär bli en del som söker sig till träningsområdet i direkt anslutning till Ursands Camping som drivs av Bert Karlsson. Kanske vågar man sig på ett dopp i vänerböljorna.





Söndagskvällen avslutades med inplockning av kontroller. Det är många aktiviteter på gång så åtgången/behovet av kontrollskärmar är stort. Det gäller att så snabbt som möjligt efter avklarad aktivitet hämta in kontrollmarkeringar. 

Den initierade vet att det emellanåt brukar vara besvärligt att knyta upp snören/remmar/linor som fästs runt trädstammar, grenar och i buskage. Det kan ibland vara riktigt frustrerande, irriterande och tidsödande att få loss skärmarna. Nu är detta inget nytt, under många, många år har upplevelsen varit densamma. Det har aldrig blivit av att förenkla och göra lättare av någon underlig anledning. Men nu har krånglet åtgärdats genom att använda enkla karbinhakar - oj vad snabbt det går att sätta kontrollerna på plats och oj vad enkelt det blir vid inhämtning. Ibland är man helt enkelt för slö för att göra saker lättare - märkligt!