tisdag 7 april 2020

VARNING ...

Dagens inspel har definitivt nördvarning. Jag suckar och ruskar egentligen på huvudet åt mig själv 🥴😂🥱.  Bakgrunden är vad som hände för några dagar sedan när kontroller plockades på Naturpasset i terrängen på Hunneberg. Vi hittade inte kontroll #31 i den mycket bushiga och svårframkomliga skogen. 




Väl på plats syntes den vita skogen/öppningen tydligt och en sten fanns där i norra delen men ingen kontrollskärm. Kollade därför in den andra stenen nordost om kontrollstenen. Den fanns där i det täta buskaget. Kollade för säkerhets skull även in sankmarken och stenen vid ringkanten åt sydost. Jodå, allt stämde och slutsatsen blev att kontrollen helt enkelt inte fanns där. Väl hemma messade jag arrangörerna och påpekade att kontroll #31 inte fanns. De skulle ut och kolla och någon dag senare kom beskedet: jodå den finns där och på rätt plats! Inte mer med det, ibland så är man inte så noga och i ett bushigt område med nedsatt sikt ser man inte allt.


Men, men när dagens cykeltur på berget passerade i närheten gjordes en avstickare till området med kontroll #31 ... det kunde alltid vara kul att i efterhand kolla upp var man egentligen hade varit. I låg fart och med stort fokus på kompassriktningen var siktet inställt på kontrollen. Kom fram till öppningen med stenen ... på samma plats som för några dagar sedan. Mystiskt, mystiskt ... det här måste kollas upp lite noggrannare! Sagt och gjort och efter en stund kunde följande konstateras:




Det kändes skönt, var ändå ganska så säker för några dagar sedan. Få se ifall det blir ytterligare ett mess till arrangörerna. Då var det färdignördat för den här gången 🥴.