torsdag 23 april 2020

Kusttur ...

Klarblå himmel, solen skiner, graderna är tvåsiffriga och Stångenäs AIS inbjuder till Veckans banor i Brastad inte så långt från Lysekil. Inte den minsta tvekan, dit drar vi!

Alltså, avsattes gårdagen till ytterligare en kustresa. Parkeringsplatsen vid fotbollsarenan i Brastad låg öde när vi tog den i besittning. Ombyte i det sköna vädret, jogg iväg till startpunkten, gps-klockorna sattes på och så bar det iväg.

Vi sprang en bana som sträckte sig i bebyggelsen och bergspartierna i samhället. Det är bitvis brant och kuperat och lämningarna efter stenhuggarnas framfart är många. Några spännande sträckor bjöds det på och det gällde verkligen att ta sig en tankeställare. I bohuslänsk terräng handlar det oftast om att redan i början på en sträcka bestämma vägvalet. Man kan inte ha strategin det-ger-sig-efterhand.




Efter loppet väntade Lysekil och Pinneviksbadet. Sommartid brukar det vara fullpackat där på gräsytor och klippor men nu var det bara ett och annat pensionärspar som lapade sol på medhavda baden-baden.

Det blev några sköna timmar med medhavd lunch och ljudbok i öronen. Innan hemfärden blev det en tur ut på Stångehuvud. Bohuslandskapet lockar alltid trots all granit och frånvaro av växtlighet.