lördag 11 april 2020

Långt ...

Vad passar bättre än en lång cykeltur under solig långfredag. Det var en blandning av skogsstigar och asfaltsunderlag och bitvis längs stråk som vi inte tidigare utforskat. Vi hittade några nya fina badställen längs vänerstranden men böljorna var inte så inbjudande denna dag. Dock blev det ryggläge på stenhällen på mjukt liggunderlag och visst hördes några små snarkningar.



Favoritvattenfallet spanades in men nu har vattenmassorna sinat, det var inte alls som för några veckor sedan. Istället börjar nu vitsipporna breda ut sig och denna soliga dag tänjde verkligen kronbladen ut sig. 
På hemvägen passerades Onsjö golfbana som var välbefolkad men ändå med rejäla avstånd människor emellan. Det måste precis som orientering vara en bra sport ”i tiden” med tanke på alla restriktioner.

Nu har det gått en dryg månad sedan vi gled in i corona-avstånds-tillståndet. Hallandspremiären var avverkad men då vi åkte hem kunde vi inte ana vad som komma skulle. På bara några dagar ändrades det mesta. Vi lyssnade och lyssnar mycket på myndigheternas uppmaningar och har anammat förhållningssätten. Vilken lycka det är att vara orienterare och ha tillgång till kartor och olika arrangemang som Veckans bana och Naturpass. Vilken lycka det är att kunna ta sig ut i naturen på olika sätt!