söndag 3 juli 2022

Cyklar i sikte …

Skön start på gårdagen med sen frukost och sedan lite tid för att chilla som junioren i sällskapet uttrycker det. Solen sken och graderna var behagliga 20-22. En knapp timmas färd söderut blev det till skogen som väntade med en medeldistans. Det var mycket pinnigt och "grönt" med ett komplext nätverk av stigar, brandgator och mer eller mindre framkomliga stråk. Gabbe vann överlägset pojkklassen och mamma Emelie segrade även hon.




Gårdagens utmaning var att hitta en badplats vilket löstes enkelt. Knappa halvtimmen från tävlingsarenan fanns västerhavet och en bit ut ön Römö. Har varit där några gånger tidigare och med bilfärd på den gigantiska sandstranden nådde vi så det för dagen ljuvliga saltvattnet. Vi var inte ensamma på västra delen av Römö denna dag!





Imorgon väntar den tredje och sista etappen av Vikingedysten. Då ska vi dra några mil österut från boendet till ett skogsområde strax norr om Jels by där ytterligare en medeldistans ska avverkas.

Efter loppet planeras en tur ännu längre österut för att förhoppningsvis spana in när cykeltävlingen "Tour de France" passerar. Danskarna är cykeltokiga och detta evenemang är otroligt uppmärksammat. Ska bli spännande att få en glimt av denna superklassiska tävling! 

Den har körts sedan 1903 med undantag för de två världskrigen. Tidigare följde cykeltävlingen oftast Frankrikes yttergränser men numera genomförs tävlingen delvis också i grannländer. Tour de France pågår under tre veckor i juli och är uppdelad på 21 etapper som är runt 200 km långa. De tre första etapperna körs detta år i Danmark med start i Köpenhamn.