lördag 9 juli 2022

Fax-man …

Denna helg har vi återvänt till en plats vi inte varit på sedan 1987. Då i månaden juli hade vi ett träningsläger för orienteringslandslaget. Förutom löparna var även familjemedlemmar på plats. Detta i Hällevik på Listerlandet med boende på hotellet "Hanöhus". 

Att vi då hamnade här berodde mycket på hotellets marknadsförare/säljare Owe Persson. Det var inte för inte han kallades "”PR-son” med tanke på många kontakter överallt. Han var en stor entreprenör och hade ett gott öga till orienteringssporten. Dessutom var Kent Olsson den just då mest framgångsrike herrlöparen och han hade sin hemvist i Blekinge. Bara några månader efter lägret blev Kent världsmästare i Gerardmer, Frankrike.




Som marknadsförare och PR-man använde sig Owe av det absolut senaste i kommunikationsväg på 80-talet - en fax! Han utnyttjade verkligen detta hjälpmedel och det kom inte bara ett fax då och då utan det var ett ständigt flöde. Vi noterade detta och när Owe skulle uppvaktas vid något tillfälle fixade vi en blågul tröja med tryck på baksidan; Nästa fax kommer strax!


Owe finns numera inte i jordelivet men det blev några "flashbacks" när vi checkade in på Listerlandet under fredagskvällen. Under helgen väntar två orienteringar i paketet "Havs-OL", en sprint och en medeldistanstävling.