fredag 1 juli 2022

Gulden blev till sand …

Under gårdagen strålade solen, graderna var många och himlen blå. Allt klappat och klart för en dejlig VM-avslutning. Det började med koll på distans av kvalet inför kvällens sprintfinal. Sedan drog vi till Vejle och publiktävling. Vår eminente chaufför och coach Jonas fixade som alltid parkering nära arenan, bara några myrsteg från platsen på upploppet.




Kul banor i det flacka området i Vejles södra stadsdelar. Efter loppet kunde vi konstatera tre pallplatser vad gäller det sammanlagda resultat, ett silver och två brons. Strax innan VM-finalen fick Gabbe klättra upp på podiet för prisutdelning under storbildsskärmen och folkets jubel.


Så var det dax för världseliten att äntra scenen, först herruppgörelsen och sedan var det damernas tur. Vi "experter" dömde på förhand bort Gustav Bergman, han ansågs inte ha tillräckligt med hög fart i benen. Oj så fel vi hade, han gjorde ett topplopp och knep silvret. Övriga blågula gossar hade inte mycket att hämta idag. 

"Experterna" var dock tvärsäkra att blir minst en svensk dammedalj men också goda chanser på tre. Även denna utsaga var fel. Tjejerna svarade för ett rejält magplaskfiasko, vad var det som hände egentligen? Megastjärnan Tove bara sexa efter två rejäla misstag på den tekniskt krävande banan. De blågula fanorna slokade, ansiktsmålningen rann bort längs med hängande axlar. Trösten blev ett sent kvällsbad följt av lite pizzaslice.


Nu drar vi åt sydväst för nya utmaningar, en tredagstävling med första etappen vid Lögumkloster under kvällen. The show must go on …