torsdag 21 juli 2022

Huvudstadsvisit …

Het sommardag utlovades och därför var inte valet svårt; det får bli ett längre bad idag! Det tog en knapp timma att cykla till Lida, ett friluftsområde beläget vid sjön Getaren. Genom åren har jag varit där vid ett antal tillfällen och då i samband med orientering förstås! Nu har friluftsområdet utvecklats med många olika aktiviteter.

Vi lunchade i huvudbyggnaden och fick då en "flashback". Var där för knappt fem decennier sedan på någon form av föreläsning under ledning av Gösta Frohm från Friluftsfrämjandet. Det var han som en gång i tiden skapade skogsmulleverksamheten.




Eftermiddagen och kvällen tillbringades på Södermalm som var välbesökt denna underbart varma och härliga sommarkväll. Delikat italienskt på tallriken som serverades på Götgatan. Fotografiska muséet hade kvällsöppet och ett besök där är som alltid ett måste. 

En av utställningarna var signerad Terry O´Neill, den engelske kändisfotografen. Många häftiga "shots" men kanske allra häftigast den på Faye Dunaway efter att hon vunnit en Oscar 1976. Hon är mest känd för rollen i Bonnie and Clyde.

I foajén till muséet kunde man själv fota motsvarande scen och därför placerades svägerskan i samma posé som Faye.






Det blev en sen kvällsvandring genom Stockholmsnatten till pendeln för vidare transport till Segersjö där natten tillbringades.