onsdag 15 mars 2023

De va la bra …

Den gångna helgen var en del av klubbens ungdomar, inklusive de två äldsta barnbarnen, på träningsläger i norska Halden. Där var det barmark och fina förutsättningar för träning. Men på programmet stod också utmaningar i form av höghöjdsbanor bland norska trädtoppar. Dessutom gjordes ett besök på Fredrikstens fästning där Karl den tolfte föll offer för en gevärskula 1718. Kolla in filmsnutten:

 

Läger i Halden …




Lägerledare var en ungdomlig generation alltså inga föräldrar eller annat "gammfolk". Vad jag snappat upp var det ett lyckat läger. Nu brukar inte tonårsgenerationen vara så frikostiga med kommentarer och reflektioner när äldre årgångar utsätter dem för korsförhör och utfrågningar. Svaren brukar oftast vara av karaktären de-va-la-bra!


Själv tycker jag att den här typen av läger är så himla bra och utvecklande. Det är aktiviteter som måste ha högsta prioritet. Visst kostar det pengar men det är den bästa investering en klubb kan göra ifall man vill behålla en ung generation och bädda för ett kanske livslångt engagemang. Detta oavsett om det handlar om orientering på elitnivå eller en ledarkarriär.