fredag 17 mars 2023

Frågesport …

Igår kväll var det 5-årskalas i appen "Primetime". Det är ett mobilspel i form av livesänd frågesport som lanserades i mars 2018. Frågesporten spelas klockan 20.00 varje dag, vilket i traditionell tablåsänd TV är "primetime" = bästa sändningstid. 

Tema-quiz och extra sändningar förekommer också som exempelvis sport-quiz 20:45 på tisdagar och afterwork/populärkultur-quiz 15:00 på fredagar. En vanlig vecka är det i snitt 10 quiz. De som klarar alla elva frågor får dela på prispotten som brukar ligga på några tusen kronor, detta innebär att vinsten per person brukar vara drygt 10 kronor. 

Deltagande kräver ett mobilnummer och ett spel tar omkring 10 minuter. Det är gratis då spelet finansieras med annonser och samarbeten.




Jag missade inte jubileumsupplagan. Det har blivit ett antal spel genom åren med pseudonymen ”H69an”, över 1400 av statistiken att döma. Debuterade den 15:e maj 2019 efter påverkan/uppmaningar av barn och barnbarn. Sedan dess har det varit ett regelbundet deltagande men inte varje dag. Ibland kan det bli någon eller två veckors uppehåll. Dock … en kul grej som håller "allmänbildningen" igång.