söndag 26 mars 2023

Sommartidens första dag …

Uret var omställt till sommartid, Laleh sjöng "Vårens första dag" på bilradion och det toksnöade på motorvägen mellan Vänersborg och Uddevalla ... var är den varma årstiden?!? 

En berättigad fråga när flingorna föll var om det skulle bli snöpulsning på medeldistansen strax utanför Lysekil. Snöfallet och snötäcket lättade strax norr om Uddevalla, solen bröt igenom med stor ansträngning men det var minusgrader ... kalla sådana!




Dagens tävling arrangerades av Stångenäs AIS som alltid fixar till fina arrangemang. Banläggaren hade undvikit de mest kuperade och branta bergen och fått till omväxlande banor. Det passade fint! Fick till ett riktigt bra lopp denna dag både orienteringstekniskt som löpmässigt. Det är den typen av "kick" man behöver få då och då.


Det blev inget längre uppehåll vid målområdet efter genomfört lopp. Barnbarn #2 stampade och huttrade, magen var nog också lite hungrig så det bar iväg till hans favoritmatställe "My Wok". Hungern blev stillad och kroppen återställdes till normal temperatur.

Nästa tävling blir i månaden april men det är en nyckfull månad, för utöver klassiskt aprilväder kan det även svänga mycket från dag till dag och från vecka till vecka. Sällan har man likartat väder under längre tid, men visst händer det. Måtte det dock bli en rejäl kontrast till dagens kylslagna tillvaro.